Overslaan en naar de inhoud gaan

Rund
Wild
Kip-Kalkoen
Barbecue
varken
Gourmet
Lam
Fondue
Kalf
Steengrill
Paard
Tepanyaki

Elk product voldoet uiteraard aan de strengste kwaliteitseisen zoals ook in onze slagerij afdeling. Wij zijn een ambachtelijke slagerij met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond. Jarenlange ervaring en pionieren resulteren in het huidige assortiment. Maarten is heel selectief in aankoop van vers vlees en koopt steeds topkwaliteit aan in karkas. Hij laat het vlees rijpen op een traditionele manier, waardoor het zachter en smaakvoller wordt. In ons aanbod ligt de nadruk op hoogwaardige producten. Dagelijks wordt dit vers vlees gekeurd door Maarten en met de meeste zorg vakkundig behandeld door rechterhand Rudy , dat reeds 22 jaar in dienst is bij ‘Fonteyne’. Maarten maakt er een eer van , alle stukken op maat en wens van de klant te kunnen versnijden!

Rund

Wij werken voornamelijk met het onovertreffelijk wit – blauw Belgisch ras van topkwaliteit deze wordt wekelijks in karkassen geleverd.

Kip

Dagelijks bij ons verse kippen te verkrijgen , alsook uiteraard de filet , bouten en vleugels... Kip van Bresse, Mechelse koekoek en nog andere betere soorten zijn alsook in ons assortiment te verkrijgen !

Varken

Wij verkopen inlands vleesrasvarken van topkwaliteit. Dit is mals en mager vlees en bied voor iedereen tal van mogelijkheden

Rund

Ontdek hier ons aanbod rundsvlees

Diverse rund

Wij werken voornamelijk met het onovertreffelijk wit – blauw Belgisch ras van topkwaliteit Wordt wekelijks in karkassen geleverd .
Slagerij Fonteyne is één van de zeldzame slagers die nog alles in eigen beheer doet en dit vanaf het uitkiezen van het karkas , het uitbenen , en dit over het volledig verwerkingsproces tot het eindproduct naar de klant toe .


Vleesliefhebbers ontdekken hier een uitgebreid aanbod van topproducten !
Het wit – blauw Belgisch ras , is een typische vleessoort van uitstekende topkwaliteit
Ondanks zijn imposante spiermassa , is dit mager , sappig en mals !
Daarenboven verkiezen wij vrouwelijke runderen die 1 keer gekalfd hebben .
Deze zijn nog jong, maar bieden toch al super lekker vlees met karakter .

Blauwwit is de trots van België,de 'Belgische'blauwe genoemd. Deze dikbil staat gekend voor zijn zachte vleessmaak.Is sappig,mager en mals en heeft een onklopbare prijs-vleesverhouding.

witb

Topkwaliteit , mooi gemarmerd en super mals !

rib

Oorspronkelijk een melkveeras , vandaar extra vet-dooradering . Afkomstig uit de Alpen en omgeving . Door de typische grassoorten en Alpenkruiden geeft dit een uitgesproken smaak , maar is zeer lekker en super mals ! Top ! De carpaccio van Holstein is een echte ‘delicatesse ‘ van het huis !

Holsteiner: Is een zwarte melkkoe of een roodbonte koe die lekker vlees levert. Is heel populair,alsook in Amerika!

d

Afkomstig uit Schotland . Dit zijn runderen die voornamelijk volledig zwart zijn . Donkerrood vlees en zeer lichte smaak van hazelnoot , mooi licht gemarmerd. Deze leven in de Schotse Highlands en groeien traag op. Hierdoor krijgen ze hun typische volle en rijpe smaak. Topkwaliteit en super mals vlees na een rijping van zes weken !

Is een ongehoornde graseter met een gladde vacht uit Schotland.Het vlees is dieprood van kleur en heeft een volle smaak met veel vet marmering.

ba

Afkomstig uit Frankrijk Een zachte smaak met lichte marmering ,
zeer sappig en zeer toegankelijk , ideale rijping na 5 weken (label rouge)

Is één van de oudste, populaire en grootste runderrassen. Het vlees heeft een stevige structuur en een volle vleessmaak.

ch

Afkomstig uit Spanje
Ongelooflijke smaak van parmezaan en gezouten hoeveboter.
Lichte bite en 6 weken rijping noodzakelijk voor deze textuur !

Deze runderen worden ouder geslacht dan de meeste rassen.Het levert een unieke volle smaak.

rubia

Melkveeras afkomstig uit Oostenrijk Karaktervolle smaak , mooie marmering ,
rijping van ongeveer 4 weken brengt dit stukje vlees naar een hoger niveau !

Dit is een middelgroot Duits ras, uit de Alpen met een mooie vet dooradering.

simmen

Zachte smaak en botermals , ideale rijping na ongeveer 3 weken

Dit is een kruising van 3 runderrassen en vindt zijn oorsprong in de regio Aquitanië in Zuid-West Frankrijk

Deze lichtbruine vleeskoeien zijn lekker sappig en mals van smaak.

as

Afkomstig uit Frankrijk ( Limoges Streek )
Vuurrood vlees , pure vleessmaak , doorgaans mager tot licht vet , rijping ongeveer 4 weken zodat textuur en smaak top is !

Afkomstig uit Frankrijk, uit de Limoges streek . Is goed te herkennen aan zijn rosse kleur.Het is één van de magerste rassen,en levert vlees met een natuurlijke smaak.

dfds

Afkomstig uit Italië ( Emilia romagna )
Paars , rood vlees , mooie marmering met fantastische smaak van verse malse kruiden , rijping van ongeveer 6 weken is noodzakelijk en doet je steeds verlangen naar een nieuw stukje!

Dit rund komt uit het warme Italië, meer bepaald uit Val di Chianina bij Firenze.Het vlees heeft een fluwelige structuur met een volle smaak en weinig vet.

ff

Presale vlees uit Mont St.Michel
Donkerrood vlees , zeer mooie marmering met heerlijke verse botersmaak .
Rijping nodig van ongeveer 5 weken . Top 3 van smaak in de ganse wereld !

Afkomstig uit Mont St. Michel.Is presale vlees en zeer exclusief!

nor

Bordeaux rood , paars vlees , diepe vleessmaak , licht gemarmerd en super mals !

Absolute top na rijping van ongeveer 5 weken ! Zeer exclusief vlees en heeft een volle smaak.

Enorm sappig van structuur en mager!

fdf

Zeer exclusief vlees en is afkomstig uit Japan.Het vlees is diep gemarmerd en heeft een zeer unieke smaak. exclusief

wa


Baktips Steak

Hoe bak je de perfecte steak... Bekijk onze baktips

baktips

Vers en inlands

Kalf

diverse Kalf

Wij verkopen vers inlands melkkalf van topkwaliteit ! Deze worden alsook in karkassen geleverd , waardoor we alle stukken makkelijk kunnen aanbieden. Vraag meer advies aan uw vakman slager voor eventueel een super mals kalfsgebraad , sappige fricassé of één van onze toppers , de ‘ Vitello Tonato ‘ van het huis !

De mooiste soorten

Varken

Diverse Varken

Wij verkopen inlands vleesras varken van topkwaliteit . Dit is mals en mager vlees en biedt voor iedereen tal van mogelijkheden . Ook hebben wij in het assortiment van varkensvlees
Belgisch – Spaans ras van topkwaliteit . Dit varkensras is voor diegene die graag extra vet dooraderd vlees wensen .
Spaans varkensras van topkwaliteit. Dit ras kan vrij rondlopen in het wild. Door zijn speciale en uiteenlopende voeding van eikels en aardappelen krijgt dit een typische uitgesproken smaak, maar is vooral lekker mals ! Wij bieden hiervan de Solomillo ( haasjes ), de Lomo ( rug filetgebraad ) en de Chuletero ( koteletjes ) : Een echte delicatesse !

natuur of gemarmerd : top !

berkshire duke

Paard

Diverse Paard

Wij verkopen paardenvlees afkomstig uit Zuid – Amerika van topkwaliteit . Dit wordt wekelijks met de luchtvaart bij ons geleverd .

KIP

Diverse Kip

Dagelijks bij ons verse kippen te verkrijgen , alsook uiteraard de filet , bouten en vleugels
Mechelse koekoek
Kip van Bresse

Kalkoen

Diverse Kalkoen

Gevulde kalkoen of gevulde kalkoenfilet met een vulling op ‘ wijze van Fonteyn ‘ blijft een topper tijdens de feestdagen ! Vraag vrijblijvend advies !

Konijn

Diverse Konijn

Volledig konijn , bil , rug , haasje of rollade .

lam

lamsvlees

  • Bout : Enorm veelzijdig,geschikt voor stoofvlees,rollade en als shoarmavlees.
  • Rug : Fijne smaak , ideale kotelet , ook wel carre genoemd.
  • Rib : Fijne smaak , ideale kotelet.
  • Borst :Bevat veel vet en heeft dus ook veel smaak.
  • Schouder: Te koop met of zonder been, is ideaal om traag te garen.
  • Achterschenkel: Bevat veel spier-en bindweefsel , één van de vergeten delen van het lam. ( gebruik in osso bucco en stoofpotje )

Wat is het verschil tussen lam-en schapenvlees :

Lamsvlees komt van een jong schaap van maximaal 12 maanden oud,erna spreekt men van schapenvlees.Het vlees van een schaap is iets minder mals,maar heeft een meer uitgesproken smaak die helemaal tot zijn recht komt als U het lekker lang laat garen,bijvoorbeeld in een zuiders stoofpotje zoals tajine.

Naam:

Nieuw-Zeelands lamsvlees

Type:

Nieuw-Zeeland, land van de kiwi’s? Zeker, maar ook van talrijke kuddes lammeren op de onmetelijke vlaktes van dit wondermooie land. De dieren lopen het hele jaar vrij rond op de weiden en eten vers gras. Nieuw-Zeelandse lammeren behoren tot de beste van de wereld dankzij aangepaste productiesystemen. Het land hecht veel belang aan dierenwelzijn en voedingskwaliteit. Zo is antibiotica verboden voor niet–medische doeleinden (bijv. vleesproductie).

Vleeswaarde:

Lam uit Nieuw-Zeeland is gekend bij chefs en fijnproevers voor zijn unieke smaak en extreme malsheid. Je kunt er heel fijne gerechten mee bereiden.

dfg

Parelhoen

Diverse Parelhoen

Gevulde parelhoen op wijze van de ‘chef ‘ alsook te verkrijgen !

Kwartels

Diverse kwartels

Gevulde kwartels op wijze van de ‘chef ‘ ook te verkrijgen , bereid of om zelf te bakken!

Eendenborstfilet

Diverse Eendenborstfilet

Gerookte eendenborstfilet alsook verkrijgbaar ! of gepresenteerd als carpaccio van eend op verschillende manieren te verkrijgen

Diverse Wild

 

OKTOBER
Het wildseizoen is terug van start !
Dit is één van de belangrijkste Culinaire momenten bij uw slager .
Vanaf heden is er een ruim aanbod aan vers wild , wildpatés en bijhorende uienconfituren .
Uiteraard niet te vergeten een mooie waaier aan wildbereidingen en hun garnituren !
Dit is een fantastische periode om uit te pakken met tal van mooie creaties met prachtige producten !
We hebben elke dag een ruime keuze van vers wild , bereidingen , enz .. , maar indien u zeker wil zijn of graag grotere hoeveelheden wenst , gelieve dan een dag op voorhand te bestellen .
 
Kom alvast een kijkje nemen en geniet mee

  • Fazanthen Marktklaar geplukt en gesloten verpakt
  • Bout
  • Fazanthenfilet met vel
  • Fazanthenfilet zonder vel
  • Fazanthencoffre filets op karkas
Herten Kroontjes
Hertenkalffilet
Patrijs / en filets
  • Panklaar
  • Coffre. Filet op het rugkarkas
  • Boutjes schoon
  • Filet suprême. Met eerste vleugellid
  • Filet zonder vel
Verse ganzenlever
Bosduiffilets
Reerugfilet
Hazenrugfilet
Everzwijnfilet

jachtseizoen


voor elk seizoen!

Barbecue

diverse vlees

  • Gemarineerde en voorgebakken spareribs ‘ Fonteyne ‘

  • Normandische varkenshaasje ( gemarineerd )

  • Varkenshaasje puur / of gemarineerd op zijn geheel

  • Lomo Solomillo haasje met grove peper en fleur de sel , een echte delicatesse !

  • The duke of Berkshire ( naar keuze , puur of gemarineerd )

  • Varkenssaté

  • Varkenskotelet ‘ Duroc ‘ , puur of gemarineerd

  • Entrecôte

  • Côte à l’os

  • Chateaubriand

  • Filet mignon

  • Filet pur

  • Holstein

  • Charolais

  • Rubia Gallega

  • Ierse rib-eye

  • Blond Aquitaine

  • Black Angus

  • Simmental

  • Wagyu

  • + .. andere top rassen te verkrijgen !

  • Hamburger

  • Entrecôte Burger ‘ Fonteyne ‘

  • Kalfslever

  • kipfilet

  • kalfsoester

  • kalfskotelet puur of gemarineerd

  • kalf saté

  • kalfshamburger met gerookt spek

  • Kipfilet natuur

  • Gemarineerde kipfilet met curry

  • Gebakken kippenboutjes

  • Kip Saté met paprika

  • Gemarineerde kip kotelet

  • Gemarineerde kalkoensaté met ananas

  • Kipfilet met mozzarella , verse basilicum , tomaat sud n ‘sol en serrano

  • Kipburger

  • Trio - brochette ( look - chipolata - merguez )

  • Barbecueworst

  • Boerenworst

  • Chipolata worst

  • Gemarineerde gehaktballetjes ( trio op stokje )

  • Merguez worst

  • Gemarineerde lamskroon ( op zijn geheel )

  • Gemarineerd lamskroontje ( met look )

  • Lamsfilet , puur of gemarineerd

  • Gemarineerde lamsbrochette

  • Papillot van verse zalm en prei

  • Papillot van verse zalm en zuiderse groentjes

  • Papillot van kabeljauw haasje , wortel en prei

  • Gemarineerde scampibrochette met look

  • Groenten met Berloumi

  • Groenteburger

  • Classic

  • Barbecueworst

  • Varkenssaté

  • ½ Kipfilet natuur

  • Junior

  • Gebakken kippenboutje

  • Hamburgertje

  • Chipolata worstje

  • Style

  • Japans kalkoensaté

  • Entrecôte Burger

  • Steak

  • Gemarineerd gehaktspies

  • Prestige

  • Normandisch varkenshaasje

  • Gemarineerd lamskroontje

  • Gemarineerde scampi-pen

  • Filet pur

  • Winter Grill ‘de luxe‘

  • Gemarineerde spareribs met marinade ‘ Fonteyne ‘

  • Parelhoenfilet

  • Tournedos van hert

  • Gemarineerde kip kotelet

  • Entrecôte

  • Gekarameliseerd witloof en boontjes met spek

  • Mosterdsausje van Meaux

  • Grill Entrecôte

  • Holsteiner

  • Simmentaler

  • Ribbey

  • Wit -blauw

  • Black - Angus

  • Wagyu

  • Vegetarisch

  • Gemarineerde scampi saté met look

  • Groenteburger

  • Verse zalm in papillotte met een julienne van zuiderse groentjes

  • Groentenbrochette met Berloumi

Gourmet classic

Steak /Saté/Hamburger /Chipolata /Kipfilet/Varkenshaasje/Cordon-bleu/Slavink /

Gourmet luxe

Filet pur /Entrecôteburger/ Yaki Sake zalm spiesje /Gemarineerd kipfilet met curry /Normandisch varkenshaasje/Gemarineerd lamskroontje / Spiesje met spek van ‘Fonteyne’

Wild Gourmet

Spiesje van eend met sesame soy / Parelhoen/ Hert /Haas /Fazant/Bosduif/kwarteleitje / gekarameliseerde witloof , boontjes met spek , veenbessen, Meaux of Grand Veneur sausje

Chinese Fondue

Zeer fijne lapjes van rund , kalf en gevogelte die u laat pruttelen in een bouillon

De bouillon is alsook verkrijgbaar

 

Fondue classic gemengd

Assortiment van magere , sappige en botermalse vleesblokjes van 1ste kwaliteit die u laat pruttelen in hete olie . Combinatie van runds , kip of kalkoen en een assortiment van fondueballetjes in kruiden en gerookt spek

Steengrill Malse stukjes vlees op op een steen te bakken , zoals steak , chipolataworst , varkenshaasje , entrecôte burger , Japans kippensaté , spiesje met spek van ‘Fonteyne ‘
Tepanyaki (vanaf 2 personen) Japans kippensaté / gemarineerde rundstournedos / gemarineerd lamskroontje / Normandisch varkenshaasje/ scampi brochette met look / Gemarineerd varkenssaté

Aanvullingen

aanvullingen

Tijdens de zomermaanden vindt U in onze toonbank een grote waaier van de lekkerste ideeën die perfect geschikt zijn tijdens uw barbecue .

Luxe salades als aanvulling voor de buffetten en barbecue. Hieruit kan U een keuze maken en deze worden per gewicht aangerekend:

  • Parelcouscous met verse basilicum en feta

  • Tomaat coeur de boeuf met buffelmozzarella

  • Pasta ‘ Kilokiller’

  • Salade ‘Nicoise ‘ met tonijn

  • Carpaccio van gekleurde tomaat met parelcouscous met bieslook en limoen

  • Carpaccio van kip met limoen , tomate cerise en parmezaan

  • Gerookte zalm sla met appel , jonge ui en prei met een yoghurtdressing

  • Orecchiette pasta met salami , zongedroogde tomaatjes en parmezaan

  • Ovengebakken zuiderse groenten met Nicolas patatjes ( warm )

  • Luikse salade ( boontjes en spekreepjes )

  • Bouillie in vinaigrette op wijze van ‘Fonteyn ‘

  • Bloemkool en broccoli salade met yoghurtdressing

  • Aardappelsla

  • Farmersalade

  • Gepelde tomaten salade met vinaigrette en sjalot

  • Italiaanse komkommersalade

  • Taboulé Mediterraans

  • Vitello ‘Tonato ‘ op wijze van de ‘Chef’

  • Quinoa met linzen

  • Healthy bom sla met verse vijgen en geitenkaas

  • Frisse komkommersalade met yoghurt

  • Witte koolsla

  • Rode bietensalade

  • Fit en fun salade ( wortel , appel , bieslook , radijs , witte kool )

  • Salade penne pollo ( penne , geroosterde kip , pesto , zongedroogde tomaat ..

  • Griekse feta sla

  • Rauwkostsalade

  • Seldersla ‘ Fonteyne ‘

  • Rucolasalade met pastrami , appel , gerookt spek , ..

  • Rucola met geitenkaas , ..

Warme groenten voor eventueel bij de winterbarbecue (prijs /kg ):

  • Zuiderse groentenmengeling ( koud of warm )

  • Aardappel in de schil ( met eventueel lookboter )

  • Nicolas aardappelpartjes met rozemarijn en olijfolie

  • gevuld tomaatje met persillade

  • boontjes met gerookt spek

  • witloof

  • Torentje van gegrilde courgette en aubergine met mozzarella en tomaat

Of onze klassieke verse groenten schotel dat bestaat uit een mengeling van verse groenten , namelijk tomaat , komkommer , rauwkost , aardappelsalade , pastasalade , seldersla , bloemkool of broccoli

Koude sauzen: - 4 verschillende soorten) bieslookvinaigrette , honing mosterdvinaigrette , yoghurtvinaigrette , looksaus , currysaus , mosterd saus , zigeunersaus , barbecuesaus , tartaar , mayonaise , cocktailsaus

Warme sauzen: ) roze pepersaus , groene pepersaus , archiducsaus , fine champagnesaus , bearnaisesaus , provençaalse saus , tandoori roomsausje , mosterd ‘Meaux’ sausje voor bij de winterbarbecue

Brood , focaccia brood en boter alsook verkrijgbaar

 

Barbecue apero

diverse aperitief

  • Vuurfakkel

  • Scampi Brochette

  • Gebakken kip borrel met dipsausje

  • Grillworst ‘speciale ‘

  • Gemarineerde balletjesbrochette

  • Gemarineerd kalkoen saté

  • Gerookt spekblokje met ananas en kaas

Tapas Bordje : (vanaf 2 personen )
Ruim assortiment van Italiaanse en Spaanse specialiteiten zoals Serrano Ham , Pancetta , Mortadella , san danielle ham , tomaat basilicum salami , abruzzese of sopressa salami , mengeling van groene en zwarte olijven zonder pit , zongedroogde tomaten sud n ‘ sol , pecorino , manchego , verse pesto met grissini ‘s.

 

Tapasbordje de luxe : (vanaf 4 personen )
Een mooi assortiment van top delicatessen uit Italië en Spanje , zoals Parmaham , culatello , truffelsalami ,Jésus du pays Basque , Mortadelle , chorizo ,Travellezham , Toscaanse Coppa , bresaola , manchego , pecorino , gevulde peppadew met verse kaas , mengeling van verse olijven zonder pit , zongedroogd tomaat en rubatta met picado .

Koude Tapas Lepeltjes in stijl : ( vanaf 4 personen )

  • Vitello tonato op wijze van de ‘chef ‘

  • Gremolata met kalfsvlees op wijze van de ‘Chef ‘

  • Carpaccio van rund op wijze van de ‘chef ‘

  • Duo van Carpaccio rund met rundstartaar speciale

  • Carpaccio van ‘Holstein ‘ top !

  • Carpaccio van gerookte eend ‘ chef ‘

  • Carpaccio van verse zalm met nori en heilbot en dille

  • Carpaccio van verse tonijn met limoen en dille

  • Meloenbolletjes met serranoham

  • Gerookt zalm slaatje met appel en bieslook

  • Parelcouscous met carpaccio van gekleurde tomaat en verse basilicum

  • Coeur de boeuf tomaat met buffelmozzarella speciale

  • Gazpacho op wijze van de ‘chef ‘ met garnituur

  • Tomaat garnaal cocktail

  • Wrap ‘speciale ‘

  • Mini bagel van gerookte zalm

 

Warme Tapas : ( vanaf 4 personen )

  • Mini - videe / mini worstenbroodje ‘Fonteyn’ / gebakken kip borrel met dipsaus

  • Mini - croque monsieur /mini - pizza

  • Hamburger van rund met cheddar

  • Mini kaaskroket

  • Mini garnaalkroket

  • Mini quiche ‘speciale

  • Bruschetta Italiaans

  • Cannelloni op wijze van de ‘chef ‘

  • Verse zalm in bladerdeeg met dille

  • Mini tapas risotto 3 kazen

  • Mini hamburger van lam en camembert

  • Mini tapas feta tomaat / vegetarisch

  • Apero lolly met geitenkaas en papaya

  • Hartige Macaron met ganzenlever en chocolade

  • Hartige Macaron met vijgen en compote van rode ui